5 Basit Teknikleri için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının kontrolör şeşna alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesine olanak teşhisr.

FEZA Yöntem Odası Yangın Kapısı: Dizge odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının katı nöbet otomasyon sistemlerine şayan aksesuarlarla donatılmıştır. Sistem odası yangın kapıları camlı olur.

Bir bünyeda kullanılan kuma merdivenlerden yangın ve gayrı ivedili durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri gayrı kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir mimaridadır.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

Yangına dayanıklı kapı ilenmeşap fiyatları fevkda belirttiğimiz dayanıklılık derecelerine rabıtalı olarak bileğustalıkmektedir. Bapların yangın dayanımı arttıkça fiyatları Yangın Kapısı da bu rabıtlamda bileğçalışmamektedir.

Yangın merdivenleri örgülırken çokliği konutlarda 80cm, topluma berrak örgülarda 120cm, şiddetli katlı büro binalarında 90cm genişliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları oylumluliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile suhuletle açılması katkısızlanabilir.

     Yangın Bapsı insanların, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedi mevki anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya sadık kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları karınin bu menteşelerin esenlıklı çalışması ve bapyı son kapatması gerekir.

Yalnızca bapnın açılması görevini namına getirmekle kalmayan Panik Pas aynı zamanda kapının güvenli olarak kapanmasını sağlar.

Sadece kapının açılması görevini adına getirmekle kalmayan ürkü Bar aynı zamanda kapının emniyetli olarak kapanmasını sağlar.

Yangın kapıları montajı ayrı bir marifet gerektirir. Her ne denli standartlara ve sertifikasyona mütenasip olarak üretilen kanat yangına dayanımlı olarak üretilmiş olsa da kasa montajında da sertifikasyon aşamasındaki teknik özelliklere şayan, yangına dayanımlı malzemelerle ve fitili selim uygulanarak montajlanmalıdır. 

Böylecene imalattan kullanıma denli geçen sürecin sonucunda insanoğluı sağlıklı şekilde zemine münakalat amacına ulaşılmış olabilir.

Report this wiki page